RO | EN
home
label

28.06.12 | Coroane Ceramice Zirconiu

 

        Noutatea tratamentelor protetice in Europa si USA consta in inlocuirea clasicelor coroane metalo-ceramice (cunoscute popular si sub denumirea de coroane de portelan) cu coroane ceramice pe suport zirconiu.De curand si in Romania acest tip de lucrari castiga teren in fata metodelor traditionale de acoperire a dintilor sau a implanturilor dentare. De retinut este faptul ca desi zirconiul este un metal (foarte rezistent), proprietatile sale optice determina estetica naturala a lucrarilor, astfel incat, dupa cimentarea acestora in cavitatea bucala, chiar si medicii dentisti intampina dificultati in a le diferentia de dintii naturali. Practic, zirconiul devine suportul cel mai estetic pentru ceramica, modul de reflexie a luminii fiind similar cu cel al unui dinte natural.

         Aspectele benefice ale acestui tip de material sunt determinate de proprietatile lui:

- compatibilitatea totala cu tesuturile cavitatii bucale, datorata faptului ca zirconiul este practic bio-inert, de unde si eliminarea oricarei posibilitati de aparitie a unei reactii alergic

- scaderea riscului de afectare a pulpei dentare, ca urmare a conductibilitatii termice scazute si a preparatiei limitate a dintelui (necesita indepartare minima de substanta dentara – smalt

- durabilitatea lucrarii, datorata rezistentei mecanice crescute si absentei totale a coroziunii in mediul bucal

- eliminarea gustului neplacut si a coloratiei marginale (fenomene prezente in cazul restaurarilor prin coroane ceramice clasice), fapt datorat adaptarii marginale impecabile a lucrarilor ceramice pe zirconiu , ca rezultat al utilizarii tehnologiei CAD / CAM In realizarea lucrarilor pe zirconiu tehnicianul dentar este asistat de calculator, tehnologia CAD/CAM (Computer Assisted Design/Computer Assisted Manufacturing) oferind posibilitatea reproducerii fidele a preparatiei facute de medic pe dintele restaurat.

        Dificultatea utilizarii consta in faptul ca prelucrarea (slefuirea) dintilor trebuie facuta practic fara eroare, deoarece dupa efectuarea amprentei dentare modelul rezultat este supus unui proces de scanare, iar informatia rezultata este transmisa direct calculatorului, orice modificare ulterioara nemaifiind posibila. De aceea este foarte important ca medicul protetician specialist sa aiba experienta in realizarea acestui tip de lucrari.

dentist.ro

 

  twitter
hr
18.10.11 |

  twitter
hr
03.10.11 | Oferta Consultatie + Pachet Profilaxie

  twitter
hr
01.06.11 | Implanturi Dentare

Clinica AdyDent vă oferă implaturi dentare la prețul de 300 euro, discount de 130 euro față de tariful de listă, pe sezonul de vară.

Implanturile folosite  sunt produse ale firmei MIS (Israel) MIS Implant Technologies Ltd, cu o vasta gamă de soluții aplicabile oricărei situații, la cel mai înalt standard calitativ și un preț corect.

Faza protetică (bont prefabricat și coroana de porțelan) se efectuază după osteointegrare (4-6 luni).

  twitter
 
label
Coroane Ceramice Zirconiu
dots
dots
Oferta Consultatie + Pachet Profilaxie
dots
Implanturi Dentare
dots

label
EGGO Creative Shop


back to top